27 вересня 2017 р. 08:00

Ранкова кава від ІзбірКому: 27 вересня

Ранкова кава від ІзбірКому: 27 вересня

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.


27 вересня відзначає свій День народження пошукова система Google. Причина вибору такої дати залишається загадкою. Справа в тому, що дата реєстрації домена - 15 вересня 1997, 7 вересня 1998 року зареєстрована компанія Google inc., а сам пошуковик почав роботу в 2000 році. До того ж до 2006 року свій День народження Google відзначав взагалі в різні дати.

А починалося все в середині 1990-х років, коли два студенти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін розробили пошукову систему, названу ними BackRub і перевіряла зворотні посилання для оцінки важливості сайтів. Назва «Google» походить від терміна «googol», що позначає цифру, що складається з одиниці і ста нулів. Термін «googol» був виправлений, а ідея дати назву компанії у вигляді його помилкового написання, що став світовим брендом, народилася спонтанно під час переговорів з першим інвестором. В кінці 1990-х Брін і Пейдж замислювалися навіть над продажем свого продукту, проте, за збігом обставин, продаж не відбувся, а Google став популярним пошукачем у світі, зробивши своїх творців мільярдерами.

Крім власне пошукової системи Google inc. отримує доходи від таких продуктів як, наприклад, програма AdWords, поштовий сервіс Gmail, соціальна мережа Google+, браузер Google Chrome і інших. Постійне зростання доходів дозволив компанії Google не тільки забезпечувати розвиток своїх продуктів, а й купувати чужі. Так захопилися відеохостинг YouTube, компанія Motorola Mobility, придбаний проект Earth Viewer і ін. 


АНОНСИ

Поділитися