09 березня 2024 р. 12:01

Декларації депутатів та інтерв'ю з Братчуком: вийшов новий номер газети ІзбірКом

Фото: Скріншот газити Ізбірком

(Фото: Скріншот газити Ізбірком)

Вийшов друком черговий номер газети ІзбірКом, заснованої Одеською обласною організацією ВГО "Комітет виборців України". 

Новий номер газети ІзбірКом за січень-лютий 2024 року можна безкоштовно отримати в офісі Одеської обласної організації "Комітету виборців України".

В цьому номері читачі дізнаються про результати моніторингу відвідування сесій і депутатської роботи в постійних комісіях, який провели експерти всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад". Дослідження охопило діяльність 61 з 64 депутатів Одеської міської ради. 

Крім того, експерти всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" здійснили моніторинг оприлюднення декларацій за 2021 та 2022 роки депутатами міських рад обласних центрів України (за винятком Донецької, Луганської областей та АРК). 

Під час аналізу даних з Єдиного державного реєстру декларацій також було проаналізовано кількість наявних декларацій за 2023 рік.

Рубрика "Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" розповість про залучення громадян до бюджетного процесу, а саме, як це найкраще зробити на етапі затвердження проєкту бюджету в громаді.

Також можна ознайомитися з експрес-аналізом за результатами стартового оцінювання рівня бюджетної прозорості та партисипації у 20 громадах-учасницях проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", що реалізується Громадським Партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" за підтримки проєкту USAID HOVERLA. 

У розділи "Правова консультація" надана інформація про те, у яких випадках батьків можуть позбавити батьківських прав.

А ще журналісти взяли інтерв’ю у Сергія Братчука, який один із перших інформував Одеський регіон про воєнну ситуацію. Зараз він речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації. Це розмова про особисте у війні, довоєнну українську армію та силу слова, віри, людей. 

У розділі "Громадський центр правосуддя" розповідається, як у Татарбунарській громаді навчились більш ефективно захищати права ВПО та інших вразливих груп.

Докладніше про все читайте у номері ІзбірКом.

Ірина Глухова

Поділитися