17 березня 2018 р. 12:02

В Одесі відбудеться воркшоп щодо моніторингу роботи народних депутатів України

В Одесі відбудеться воркшоп щодо моніторингу роботи народних депутатів України

Освітній воркшоп Комітету виборців України на тему моніторингу роботи народних депутатів України відбудеться 27 березня. 

Під час заходу експерти КВУ представлять методологію щодо визначення ефективності роботи народних депутатів України. Методологія включає 5 компонентів: відвідування народним депутатом засідань ВР, засідань комітетів, участь в голосуваннях, кількість поданих/прийнятих законопроектів тематика яких відповідає сфері відання комітетів до складу яких входить народний депутат, якість законопроектів.

Окрім цього, учасники воркшопу ознайомляться з інструментами моніторингу діяльності парламенту та долучення до законодавчого процесу, що були розроблені представниками та партнерами Ініціативи «Відкритий парламент».  Під час воркшопу буде проведено низку практичних завдань щодо написання запитів на публічну інформацію, звернень громадян, створення електронних петицій тощо.

Час: вівторок, 27 березня, з 10:00 до 15:00

Місце: Одеса, готель Олександрівський (просп. Олександрівський, 12).
Модератор заходу – Анатолій Бойко, голова Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»
Спікери: Народні депутати України, Координатор Ініціативи 'Відкритий парламент' в Україні Наталія Ватаманюк, представники Руху ЧЕСНО, ГМ ОПОРА.

Цільова аудиторія: регіональні експерти, журналісти, громадські діячі та зацікавлені особи.

Звертаємо увагу, що під час воркшопу учасникам знадобляться ноутбуки.

Для участі у воркшопі необхідно заповнити реєстраційну форму до 25 березня. Реєстраційну форму можна заповнити за цим посиланням – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSca98JIbzB4B8_y8VsZdZfk77RbbC9R7iIiy9S59hl2dm8QGg/viewform?c=0&w=1

Захід відбудеться в рамках проекту «Дієві механізми оцінки роботи народних депутатів для виборців» на виконання Плану дій Ініціативи «Відкритий парламент» за підтримки проекту ЄС-ПРООН «Рада за Європу».

Контактна особа: Ігор Луговський, тел. (048) 716 40 18.
            

Поділитися