26 квітня 2024 р. 18:32

Морпіхи з миколаївської 36 окремої бригади взяли участь у Лондонському марафоні

Морпіхи з миколаївської 36 окремої бригади взяли участь у Лондонському марафоні

Миколаївські морпіхи брали участь у марафоні в Лондоні за для того, щоб привернути увагу суспільства до війни в Україні.

Про це повідомляє пресслужба 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Воїн 36 окремої бригади морської піхоти Георгій Рошка разом з побратимом Олексієм Руденком взяли участь у Лондонському марафоні, щоби привернути увагу до війни Росії проти України, зібрати кошти на відновлення українських захисників та нагадати, що їхні побратими досі перебувають у російському полоні.

Олексій Руденко та Георгій Рошка – морські піхотинці, які отримали поранення у 2020 та 2022 роках. Олексію ампутували нижню кінцівку, а Георгій втратив руку, - йдеться у повідомленні.

Команду тренував Слава Кулаковський, тренер-реабілітолог з особистим досвідом відновлення після ампутації.

Команду також очолив Гліб Стрижко, керівник київської філії Veteran Hub та ветеран, який отримав важке поранення у Маріуполі під час оборони міста.

На початку квітня морпіхи взяли участь в акції "Полон вбиває", яка пройшла у Миколаєві. У завершення акції відбувся мітинг, на якому учасники нагадали суспільству про проблеми військовополонених, в котрий раз звернули увагу міжнародних організацій на порушення росією норм міжнародного права та утримування у нелюдських умовах українських захисників.

У завершення акції відбувся мітинг, на якому учасники нагадали суспільству про проблеми військовополонених, в котрий раз звернули увагу міжнародних організацій на порушення росією норм міжнародного права та утримування у нелюдських умовах українських захисників.

У 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського новий командир - полковник Микита Вітек. За словами нового командира стрижнем відповідального лідерства є матрос-морпіх, чиї потреби та запити, як командир, він повинен забезпечити та вирішити.

Раніше, футбольна команда "Миколаївобленерго" зібрала кошти для бригади ТрО. 13 команд від різних енергетичних компаній за підсумком зібрали 260 тисяч гривень. Кошти передали 125 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ.

Анна Бальчінос

Поділитися