06 листопада 2023 р. 11:37

Миколаївський фристайліст став першим віцепрезидентом Федерації лижного спорту

Фото: Апостроф

(Фото: Апостроф)

Миколаївський фристайліст Олександр Абраменко обраний першим віцепрезидентом Федерації лижного спорту України. Спортсмен є олімпійським чемпіоном Пхьончхана 2018 та срібним призером Олімпіади Пекіна 2022.

Про це повідомили на черговій звітно-виборчій конференції Федерації 2023.

Повідомляється, що Ігор Мітюков, який очолював Федерацію з 2002 року, оголосив про завершення діяльності на цій посаді. Одностайним рішеннями Конференція обрала президентом ФЛСУ на 2023-2027 роки Леоніда Тікуна.

Першим віцепрезидентом обрали Олександра Абраменка, олімпійського чемпіона Пхьончхана 2018, срібного призера Олімпіади Пекіна 2022, - йдеться в повідомленні.

Було обрано і трьох віцепрезидентів. Ці посади очолили Валерій Бєлінський, Андрій Нестеренко й Андрій Сторожук. На посаді генерального секретаря організації переобрано Юлію Сипаренко.

Фото: ФЛСУ

До 25 осіб збільшився склад Президії, до якої, окрім зазначених осіб, увійшли голова Комісії Атлетів Аннамарі Данча, голови технічних комітетів з видів лижного спорту, а також представники обласних осередків ФЛСУ, зокрема, представник Миколаївської області Максим Нескоромний.

Фото: ФЛСУ

Зауважимо, що звітно-виборча конференція ФЛСУ проходить раз на 4 роки й за правилами повинна була відбутися у 2022 році. У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії на території України вибори керівних органів Федерації довелося відкласти на невизначений період. Відповідно наступна конференція запланована на 2027 рік.

Так, 3 вересня олімпійський чемпіон, фристайліст та миколаївець Олександр Абраменко розповів, що у Миколаєві міг би з'явитися трамплін та гідна база для тренувань.

Підкреслимо, що 23 лютого Миколаївська міська рада на черговій сесії ухвалила рішення, за яким Срібний призер Зимових Олімпійських ігор-2022 Олександр Абраменко отримав премію від міста. Йому виплатили з міського бюджету 100 тисяч гривень.

Перед цим стало відомо, що миколаївські паралімпійці вибороли три медалі на Кубку світу з фехтування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Тетяна Каптур

Поділитися