28 квітня 2024 р. 18:32

Херсонський веслувальник виграв Європейську регату 2024 року

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов. Фото: kamp-sport

(Ігор Хмара та Станіслав Ковальов. Фото: kamp-sport)

Херсонський спортсмен Станіслав Ковальов здобув перемогу на Чемпіонаті Європи з академічного веслування та одну з двох перших ліцензій на Олімпійські ігри у Франції 2024 року.

Про це повідомили в Херсонській федерації академічного веслування.

Кваліфікаційна регата пройшла паралельно з Євро-2024, який тривав у Сегеді. Веслувальники боролись за олімпійські ліцензії в одиночках (по три ліцензії для жінок та чоловіків) та легких парних двійках (по дві ліцензії).

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов виступили у легкій парній двійці серед чоловіків. Вони здобули перемогу у кваліфікації, після чого впевнено виступили й у фіналі: лідирували на кожній із позначок та у підсумку фінішували першими.

Здобуті олімпійські ліцензії є неіменними — спортсмени, що їх виграли, необов'язково поїдуть на Олімпіаду.

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов можуть вдруге поспіль виступити на Олімпіаді. У Токіо вони були єдиними представниками України в академічному веслуванні та посіли третє місце у "втішному" запливі "Б".

Останнім етапом відбору на Олімпіаду стане світова кваліфікаційна регата. Вона пройде 19-21 травня у Люцерні.

Раніше повідомлялось, що Олімпійський чемпіон з лижного фристайлу та миколаївець Олександр Абраменко виставив на аукціон дві медалі з Ігор задля допомоги Україні. 

Перед цим, 6 листопада стало відомо, що миколаївський фристайліст Олександр Абраменко обраний першим віцепрезидентом Федерації лижного спорту України. Спортсмен є олімпійським чемпіоном Пхьончхана 2018 та срібним призером Олімпіади Пекіна 2022.

Так, 3 вересня олімпійський чемпіон, фристайліст та миколаївець Олександр Абраменко розповів, що у Миколаєві міг би з'явитися трамплін та гідна база для тренувань.

Підкреслимо, що 23 лютого Миколаївська міська рада на черговій сесії ухвалила рішення, за яким Срібний призер Зимових Олімпійських ігор-2022 Олександр Абраменко отримав премію від міста. Йому виплатили з міського бюджету 100 тисяч гривень.

До цього ж миколаївські паралімпійці вибороли три медалі на Кубку світу з фехтування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Олеся Ланцман

Поділитися