06 квітня 2024 р. 20:52

Частину Одеси вирішили перекрити через велогонку

Фото: Південна велосипедна ліга

(Фото: Південна велосипедна ліга)

Частину вулиць у центрі Одеси в неділю, 7 квітня, перекриють з восьмої до опів на дванадцяту години ранку задля проведення велогонки.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету. 

Зокрема буде обмежений в'їзд на вулицю Маразліївську від провулку Нахімова до вулиці Троїцької, крім спецавтотранспорту, автомобілів та мотоциклів, які беруть участь у змаганнях.

Йдеться про змагання "Меморіал Уточкіна", які традицийно продяться в Одесі вже у 22 раз. Торік змагання проводили у липні, а у 2022 році через початок повномасштабної агресії росії проти України замагання довелося відмінити.  

Маршрут змагань наступний: вулиця Маразліївська ріг провулку Сабанського – стадіон "Чорноморець" (центральний парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченко) - провулок Барятинський – вулиця Маразліївська – вулиця Троїцька – вулиця Маразліївська ріг провулку Сабанського.

На проведення змагань заплановано витратити 6 тисяч гривень. Гроші заплановані на харчування суддів.

Мерія підготувалася до того, що в змаганнях братимуть участь до 60 велосипедистів. Організатором змагань виступила Південна велосипедна ліга. 

Це не перші спортивні змагання в Одесі. Так історичний фестиваль "Лицарі південних берегів" провели в Одесі 10 лютого. Окрім власне двобоїв лицарів, відвідувачам прочитали лекції про середньовіччя, а також провели ярмарок майстрів, майстер-класів.

Забіг Бажань влаштували в Одесі 1 січня 2024 року активісти  RunEvolution Школи бігового розвитку.

Так шаховий турнір, в якому взяли участь 100 дітей, відбувся в Одесі 16 липня 2023 року на стадіоні "Чорноморець". Турнір присвячений Міжнародному дню шахів. 

Цей день у всьому світі та в Україні відзначається 20 липня.  Діти грали на полі стадіону. 

Кирило Бойко

Поділитися