10 вересня 2023 р. 13:52

Журналісти змогли відмовити зірок футболу від участі у московському матчі пам'яти Іллі Цимбаларя

Ілля Цимбаларь. Фото: Одеса-Спорт

(Ілля Цимбаларь. Фото: Одеса-Спорт)

Жоден з футболістів-зірок не відвідав матч пам'яті Іллі Цимбаларя, який організовував син футболіста Олег 9 вересня у москві.

Про це повідомив головний редактор видання "Трибуна" Олег Щербаков.

Російські медіа заявляли про участь в матчі зірок футболу Фернандо Морієнтеса, Олександра Глєба, Йоргоса Карагуніса, Аніоніоса Нікополідіса, Нванкво Кану, Джей-Джея Окочі, Тарібо Веста, Майкона, Кевіна Кураньї (він міг бути помічником головного тренера команди Массімо Каррери), Рікарду Куарежми, Еріка Абідаля, Фернандо Мейри та Еммануеля Адебайора.

Журналісти відреагували на ці заяви, та вирішили зв'язатись з усіма зірками футболу телефоном, або в особистих повідомленнях у соціальних мережах. Журналісти наполягали, що проведення такого матчу — неймовірно цинічно. Також журналісти просили вболівальників та знайомих цих футболістів розповісти про те, що такий матч — погана ідея, враховуючи, що Ілля народився і похований в Одесі. 

Зазначимо, що Одеса неодноразово ставала об'єктом атак з боку російської федерації, яка обстрілювала місто ракетами та дронами. 

Також футбольний клуб "Чорноморець" висловив своє обурення проведенням матчу у москві й організував пресконференцію з іншим сином Цимбаларя Сергієм та вдовою Ілі Цимбаларя — Іриною, які жорстко розкритикували факт організації матчу. 

Ілля Цимбалар — колишній радянський, український та російський футболіст, лівий півзахисник, нападник. 

Насамперед відомий виступами за одеські СКА та "Чорноморець", а також московський "Спартак" й національну збірну України та національну збірну росії. 

По завершенні ігрової кар'єри Цимбалар став футбольним тренером. 

У вересні 2014 року на честь Іллі Цимбаларя відкрили зірку під його іменем на Алеї слави "Чорноморця", яка знаходиться в Парку Шевченка.

Кирило Бойко

Поділитися