04 лютого 2024 р. 10:57

У Миколаєві для ВПО ремонтують гуртожиток

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

У Миколаєві виконують ремонт гуртожитку у Заводському районі.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Після завершення робіт там планують розмістити внутрішньо переміщених осіб. Фінансування ремонтних робіт здійснюється Міжнародною організацією з міграції (МОМ). 

Наша організація співпрацює з Миколаєвом та відновлює багато об'єктів. Цей гуртожиток ми готуємо для внутрішньо переміщених осіб.

Вікна вже встановлені, проводяться ремонтні роботи у санвузлах та кухнях, також будуть створені спеціальні приміщення, - повідомила представниця організації Наталя Артамошина.

Наразі здійснено заміну практично всіх вікон на металопластикові, ведуться роботи з оздоблення стін, стелі й підлоги. Організація також придбала електроприлади для кухонь та санітарних приміщень: холодильники, мікрохвильові печі, пральні та сушильні машини вже готові до використання.

Ремонтні роботи стартували у грудні, завершити їх планують до  березня. Після цього внутрішньо переміщені особи будуть мати можливість проживати у відновлених кімнатах.

На даному етапі у Миколаєві зареєстровано понад 47,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Багато переселенців з Херсонщини. 

Міжнародна організація з міграції (далі - МОМ) - це міжурядова організація у межах системи ООН, яка функціонує для розв’язання проблем у галузі міграції. МОМ розробляє правила, надає поради у галузі міграції та стежить за дотриманням прав мігрантів. Штаб-квартира організації знаходиться у Женеві. До складу МОМ входить 175 країн-членів.

Організація була заснована в 1951 році з метою допомогти європейським країнам регулювати потоки мігрантів після Другої світової війни.

 У межах проєкту "Відновлення" головний архітектор Миколаєва розповів про пріоритети відбудови міста.

Найважливіші завдання на першому етапі - це забезпечення населення житлом і відновлення критичних інфраструктурних мереж, таких як системи водопостачання, теплопостачання й електропостачання.

Анна Бальчінос

Поділитися