05 травня 2024 р. 11:31

В Херсоні на ремонт укриттів витратять понад 10 мільйонів гривень

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

На початку травня відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради опублікував чотири звіти про укладання договорів на ремонт чотирьох укриттів в Херсоні. Загальна вартість робіт 10 мільйонів 813 тисяч 814 гривень.

Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Три підряди на загальну суму 8,1 мільйона гривень дістались ТОВ "Будпостач-СТСВ" і один - на 2,6 мільйона - часному підприємцю Олександру Васильєву.

ТОВ має до 31 липня провести демонтаж, улаштувати підлогу, оздобляти стелю та стіни, прокласти водопостачання та каналізацію, провести сантехнічні роботи, улаштувати електричні мережі та провести  монтаж електроприладів. Також улаштувати вентиляцію відремонтувати сходи та прибрати й вивезти сміття. В одному з двох укриттів - ще й облаштувати пандус.

Термін дії договору Васильєва - до 26 червня. До того часу він має провести демонтажні, санітарно-технічні, оздоблювальні та електромонтажні роботи Прорізи та інші роботи.

Відмітимо, що всі договори підписані без використання електронної системи Prozorro.

За данними моніторингового сервісу YouControl ТОВ "Будпостач-СТСВ" належить Олександру Новохацькому, Віктору Спурзі та Олександру Загоскіну. На ринку фірма вже понад 8 років, однак активно підряди почала отримувати в останні роки, навіть в останні місяці. Адже за весь час роботи Будпостач-СТСВ підписала 17 договорів на загальну суму 49 мільйонів гривень. З них 16 - саме з відділом з питань цивільного захисту Херсонської міської ради на суму 47,7 мільйона гривень. І саме у 2024 році вони уклали 13 договорів на 40,5 мільйонів гривень.

Олександр Васильєв зареєстрований ФОП 7 місяців і вже уклав три договори - два з відділом з питань цивільного захисту Херсонської міської ради та один з Херсонською обласною комунальною аварійно-рятувальною службою - на 8,4 мільйона гривень.

У березні за інформацією очільника ОВА Олександра Прокудіна, в області відремонтовано 124 захисні споруди, ще в 9 – тривали роботи. На 24 об’єктах ремонтні роботи мали розпочатись.

Також посадовець зазначив, що у 2024 році планується встановити ще 115 вуличних укриттів та провести ремонт у 110 захисних спорудах.

Через деякий час в області порушили питання участі у проєкті Кабміну, що передбачає відновлення захисних споруд у школах. Тоді було обговорено, які громади Херсонського та Бериславського районів можуть брати участь в програмі та отримати фінансування на відновлення укриттів. По результатам вирішили, що один проєкт направить Херсонська громада щодо будівництва сховища на території освітнього закладу у Музиківській громаді,  ще по 10 проєктів планує надати Бериславщина. 

Олеся Ланцман

Поділитися