07 травня 2024 р. 10:10

Частина переселенців можуть втратити виплати на Миколаївщині: кого це торкнеться

Фото: Уніан

(Фото: Уніан)

На тлі зростання кількості вимушених переселенців через війну влада Миколаєва буде скорочувати компенсації для деяких категорій ВПО.

Як заявив Директор департаменту праці та соцзахисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко, загалом з початку повномасштабного вторгнення довідки ВПО отримали 49 тисяч людей. 

Посадовець стверджує, що більша частина з них отримує грошову виплату на проживання, що створює напругу для державного бюджету. Через це кількість людей, які отримують компенсацію, скоротять. 
Він пояснив, що фінансова допомога буде надаватися лише у випадку, якщо середньомісячний дохід сім'ї не перевищує 9444 гривень. Це в першу чергу, малозабезпечені родини.

Василенко також наголосив, що отримувачі допомоги повинні активно шукати роботу або стати на облік у центр зайнятості. Якщо ці умови не виконуються, допомогу можуть припинити автоматично. Для продовження отримання допомоги особа повинна надати підтвердження того, що вона працевлаштована або знаходиться на обліку в центрі зайнятості.

Понад 195 мільйонів гривень компенсацій виплачено ВПО на Миколаївщині від початку повномасштабної агресії рф проти України. Компенсаційні виплати за розміщення внутрішньо переміщених осіб профінансовано з державного бюджету та Товариством Червоного Хреста України. 

У Миколаївської області  проживають понад 129 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 76 тисяч жінок,  34 тисяч дітей, 5 тисяч осіб з особливими потребами, 10 тисяч осіб похилого віку.

Переселенці Миколаївщини отримали 100 ноутбуків від Данії. Ця ініціатива є яскравим прикладом того, як співпраця між містами може приносити позитивні зміни у життя людей та сприяти розвитку освіти громади.

Також жителі Первомайської громади, які постраждали внаслідок обстрілів армії рф, отримали будівельні матеріали для відновлення будинків. 

Ірина Глухова

Поділитися