04 травня 2024 р. 22:16

Громади в окупації: долучились до придбання fpv-дронів, допомогли сім'ям військових, купили мобільний ЦНАП

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

На засіданні робочої групи "Прозорість та підзвітність" представники Генічеського, Скадовського та Каховського районів розповіли про бюджетні витрати с початку року.

Про це розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Генічеська міська військова адміністрація спрямувала мільйон гривень на нашу спільну ініціативу з придбання fpv-дронів для військових 450 000 грн витратили на допомогу учасникам бойових дій та їхнім сім'ям ще 100 000 грн – оренда приміщення для роботи працівників релакованої адміністрації  купівля офісного обладнання та оплата послуг. 

Нижньосірогозька та Новотроїцька громади витратили по мільйону гривень на допомогу військовим та їхнім родинам. Ще близько 280 000 грн вони спрямували на купівлю палива канцтоварів, програмного забезпечення, поштових послуг.

Іванівська громада витратила 27 000 грн на придбання програмного забезпечення.

Чотири громади скадовського району – Голопристанська, Каланчацька, Скадовська та Новомиколаївська – витратили на придбання товарів і послуг близько 190 тисяч гривень. Гроші витрачали на придбання комп'ютерних програм, канцтоварів, рятувальних жилетів тощо.

До  ініціативи з придбання fpv-дронів для військових долучалися і Любимівська та Константинівська громади. Разом виділили на підсилення наших захисників і захисниць 1,4 млн грн. Також Любимівська громада спрямувала 300 тисяч гривень на фінансову допомогу пораненим військовим та сім'ям загиблих воїнів.

Горностаївська громада витратила майже 170 тисяч бюджетних коштів на закупівлю ноутбуків, принтерів, канцтоварів та програмного забезпечення. Також громада отримала фінансову допомогу від благодійників на 2,6 мільйона гривень, за які придбали генератори, паливо мобільний ЦНАП, Пункт незламності та ноутбуки. 

До того, згідно зі звітом в Бериславському районі витратили на відновлення близько 160 мільйонів гривень.

Також повідомлялось, що на Херсонщині триває комплексна відбудова Посад-Покровського, котре російська армія знищила практично вщент. Тут також готують для відкриття амбулаторію.

Олеся Ланцман

Поділитися