25 квітня 2024 р. 20:58

Очолює рейтинг: скільки заробила Одеса з електронних торгів

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

Одеса стала однією з провідних у державній системі електронних торгів. Минулого року за допомогою платформи Prozorro.Sale місто заробило приблизно 80 мільйонів гривень від оренди та продажу комунального майна.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Депутати затвердили список комунальних об'єктів, які будуть продані на аукціоні, початкова вартість яких складає 15 мільйонів гривень.

Одеській міський голова Геннадій Труханов зазначив, що цього року вже був випадок, коли завдяки торгам було зароблено вдвічі більше, ніж від початкової вартості об'єкта.

"Тож і від цих продажів очікуємо отримати вдвічі більше", – сказав мер міста.

Орендна плата за землю, оренда та продаж комунального майна є основними джерелами доходів для міського бюджету.

24 квітня депутати Одеської міської ради зібралися на сесію, яка цього року стала другим черговим засіданням.

Вони затвердили нових депутатів — Андрій Шарашидзе увійшов до складу міської ради як представник партії "Слуга народу", а Марина Бойко — від "Європейської солідарності", та офіційно визнали таким що вибув, депутата Віктора Баранського, який зараз є фігурантом кримінальної справи.

Підвищили зарплату меру міста, який довгий час відзначався найнижчою оплачуваністю у порівнянні із місцевими колегами та іншими мерами обласних центрів.

Заробітна плата Одеського міського голови Геннадія Труханова збільшилась на 50%, а також йому встановили щомісячне преміювання у розмірі 120% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи та інших обов'язкових виплат. 

Торкнулись перейменування вулиць — знов відмовилися переназвати площу Льва Толстого та вулицю його ж імені. Площу планують переназвати ім'ям єврейського письменника Менделе Мойхер-Сфоріма.

Ірина Глухова

Поділитися