02 травня 2024 р. 08:18

Кадрові перестановки: президент назначив нового начальника СБУ у Миколаївській області

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Новим керівником управління Служби безпеки України у Миколаївській області став Микола Лисененко.

Про це йдеться у відповідному указі №265/2024 від 1 травня президента України Володимира Зеленського.

Призначити Лисененка Миколу Володимировича начальником Управління Служби безпеки України в Миколаївській області, — зазначається в указі.

До цього часу керівником управління був полковник Дмитро Нєвєдров, якого президент призначив на посаду у січні 2021 року. Зараз його назначили начальником Управління СБУ Дніпропетровської області.

Попереднім указом Лисененка звільнили з посади голови управління СБУ у Волинській області. До того він працював на посаді першого заступника керівника Управління СБУ в Івано-Франківській області та деякий час тимчасово виконував обов’язки керівника управління.

Раніше, у 2013-2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника керівника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

У квітні 2018 року він став першим заступником начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області, восени 2019 на короткий час очолив це управління. З 2020 року керував управлінням СБУ у Волинській області.

Днями у 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського новий командир - полковник Микита Вітек. За словами нового командира стрижнем відповідального лідерства є матрос-морпіх, чиї потреби та запити, як командир, він повинен забезпечити та вирішити.

Ректор Одеської військової академії генерал-майор Дмитро Делятицький також переходить на нове місце служби. Де саме проходитиме службу він не повідомив. У 2015 році Делятицький став командувачем 36 окремої бригади морської піхоти, у 2018 році його призначили заступником командувача морської піхоти України, а 2023 року - начальником Військової академії Одеси.

Анна Бальчінос

Поділитися