24 квітня 2024 р. 11:01

Труханову підвищили зарплату та призначили щомісячну премію

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Заробітна плата Одеського міського голови Геннадія Труханова збільшилась на 50%, а також йому встановили щомісячне преміювання у розмірі 120% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи та інших обов'язкових виплат. 

Відповідне рішення депутати Одеської міської ради ухвалили під час сесії 24 квітня.

Також обранці вирішили виплачувати один раз на рік Одеському міському голові матеріальну допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати за відповідним розпорядженням.

Окрім цього депутати вирішили, що Одеський міський голова повинен буде преміювати своїх заступників та секретаря міської ради у розмірі не більше 150% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи та інших обов'язкових виплат.

Проєкт рішення підтримали 45 депутатів. Не голосували двоє — сам мер та секретар міської ради Олексій Потапський через конфлікт інтересів.

Зазначимо, що у своїй декларації за 2023 рік міський голова вказав що за рік його зарплата становила 293 тисячі 169 гривень. Тобто 24,4 тисячі гривень на місяць.

Також "Центр публічних розслідувань" спільно з експертами всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" проаналізували декларації дев'яти міських голів з райцентрів Одеської області за 2022 рік.

За результатами аналізу вони виявили, що з усіх мерів найменша заробітна плата у Геннадія Труханова – очільника Одеси. У 2022 році його річна заробітна плата склала 285,5 тисяч гривень.

Тим часом ЗМІ раніше наголошували, що Одеський міський голова посідає останнє місце серед голів інших обласних центрів країни за розміром оплати праці.

Кирило Бойко

Поділитися