06 жовтня 2017 р. 08:00

Ранкова кава від ІзбірКому: 6 жовтня

Ранкова кава від ІзбірКому: 6 жовтня

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.

АНОНСИ


 

6 жовтня 2010 року, 7 років назад, вийшов Instagram - безкоштовний додаток для обміну фотографіями і відеозаписами, що дозволяє користувачам знімати фотографії та відео, застосовувати до них фільтри, а також поширювати їх через свій сервіс і ряд соціальних мереж.

Розробка програми почалася в Сан-Франциско, коли студенти Кевін Сістром (Kevin Systrom) і Майкл Крігер (Michel Krieger) вирішили переорієнтувати свій проект Burbn на мобільні фотографії. Додаток з'явився в магазині додатків App Store компанії Apple 6 жовтня 2010 року. У січні 2011 року в додаток були додані так звані хештеги (hashtags) - умовні позначення, призначені для того, щоб легше знаходити користувачів і фотографії. У вересні 2011 року була випущена версія програми 2.0, в якій з'явилися живі фільтри, миттєва зміна нахилу, фотографії високої роздільної здатності, оновлена ​​ікона. У квітні 2012 року була випущена версія програми для платформи Android, яку за добу було завантажено більше мільйона разів.

9 квітня 2012 року Facebook оголосив про покупку мобільного фотододатку Instagram за 1 мільярд доларів. У зв'язку з цим 25 червня вийшло оновлення 2.5.0, в результаті якого в Instagram з'явилася більш тісна інтеграція з Facebook. Вже у грудні 2010 року у Instagram був 1 мільйон зареєстрованих користувачів.


 

Поділитися