29 листопада 2017 р. 08:17

Ранкова кава від ІзбірКому: 29 листопада

Ранкова кава від ІзбірКому: 29 листопада

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.


 

29 листопада 1899 року засновано футбольний клуб «Барселона» - каталонський футбольний клуб з однойменного міста, одна з кращих футбольних команд Іспанії і світу. Клуб було засновано групою швейцарських, британських, іспанських і каталонських футболістів на чолі з Жоаном Ґампером.

22 жовтня 1899 року він дав оголошення в місцеву газету, в якому запрошував всіх бажаючих взяти участь у створенні футбольного клубу. На оголошення відгукнулося 11 осіб, які 29 листопада зібралися на установчі збори, підсумком якого і стало створення нового футбольного клубу. Стартувала команда досить успішно, але вже на початку 20 століття вона зазнала ряд невдач - після перемоги в чемпіонаті Каталонії 1905 року клуб три роки не вигравав ніяких трофеїв, і його фінансове становище різко погіршилося. Тоді президентом клубу в 1908 році став один із засновників і його колишній форвард Жоан Ґампер, згодом він п'ять разів переобирався на цю посаду і керував клубом до 1925 року. За цей час команда виграла більше десяти чемпіонатів Каталонії, шість Кубків Іспанії і чотири Кубки Піренеїв.

Офіційними кольорами клубу є синьо-гранатові. Гербом «Барселони» спочатку був герб міста, але в 1910 році був створений власний герб, варіант якого і використовується до цих пір. До речі, «Барселона» довгий час була одним з небагатьох клубів в світі, що не розміщували спонсорські логотипи на своїх футболках. Лише в 2005 році на футболках гравців з'явився логотип TV3 (Телебачення Каталонії).

 


АНОНСИ НА СЬОГОДНІ

Поділитися