24 листопада 2017 р. 08:14

Ранкова кава від ІзбірКому: 24 листопада

Ранкова кава від ІзбірКому: 24 листопада

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.


24 листопада 1974 року в долині річки Аваш (Ефіопія) вчені французько-американської археологічної експедиції виявили скелет дорослої людиноподібної істоти, названої австралопітеком афарським (за місцем знахідки). Трохи пізніше знахідка отримала ім'я Люсі.

Вчених вразив стан кісток - збереглося майже 40% скелета. Це дозволило вченим вперше відтворити зовнішній вигляд австралопітека. До того ж це найдавніший і найбільш збережений з останків дорослого прямоходячого предка людини, що жив приблизно 3,2 млн років тому. Пізніше експедицією були виявлені і інші представники того ж виду, що й Люсі. Групу цих знахідок назвали «перша родина», і вважається, що вони і утворюють рід людський.

Досліджуючи скелет Люсі, вчені зробили висновок, що вона загинула у віці 25-30 років в результаті падіння з висоти. Є й історія, чому дану знахідку назвали саме «Люсі». За свідченням учасників експедиції, після знахідки в таборі вчених панувало загальне збудження, всі веселилися і слухали музику. А на магнітофоні грала пісня групи The Beatles «Lucy in the Sky with Diamonds», яка і дала назву. В даний час пластикова копія Люсі виставлена ​​в Національному музеї Ефіопії в Аддис-Абебі. На честь знаменитого австралопітека названий алмаз в сузір'ї Центавра. А ще Люсі - один з головних персонажів у французькому мультфільмі «Еволюція» 2015 року.


АНОНСИ НА СЬОГОДНІ

Поділитися