22 вересня 2017 р. 08:00

Ранкова кава від ІзбірКому: 22 вересня

Ранкова кава від ІзбірКому: 22 вересня

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.

 


У 2006 році некомерційна організація OneWebDay вирішила нагадати населенню світу, що Мережа, завдяки відкритому доступу до різної інформації з будь-якого місця планети, поміняла світогляд суспільства на багато речей. З цією метою вона виступила ініціатором введення свята День Мережі.

Головним місцем проведення урочистих заходів вважається Battery Park (Нью-Йорк, США). Щороку 22 вересня в багатьох містах (Лондон, Відень, Неаполь і інші) організовуються онлайн-конкурси з написання кращої розповіді про цікаве використанні сайту Graigslist, показові виступи, де навчають редагуванню статей в Wikipedia і вмінню створювати і вести онлайн-щоденники.

Традиційно свято закінчується розміщенням фотографій на сайтах Webshots і Flicker. Створюється величезний фотоколаж з фото тих міст, які брали участь у проведенні урочистостей, а більшість відеоматеріалів з нього завантажують на Dabble.com. Багато учасників в online-щоденниках викладають замітки, де діляться з передплатниками та простими гостями своїми думками про вплив Мережі на сучасне життя людей. 


АНОНСИ

 

Поділитися