03 грудня 2023 р. 13:18

За минулу добу на Херсонщині росіяни скоїли 11 воєнних злочинів

Фото: ГУ Нацполіції в Херсонській області

(Фото: ГУ Нацполіції в Херсонській області)

Минулої доби, 2 грудня армія рф здійснила 76 обстрілів на території Херсонського та Бериславського районів. Окупанти продовжують застосовувати реактивні системи залпового вогню, міномети, артилерію, танки, авіацію та БпЛА. Поліція зафіксувала 11 воєнних злочинів з боку росіян.

Про це інформує Головне управління Нацполіції в Херсонській області.

У Херсонському районі під артилерійськими та танковими обстрілами окупантів перебували обласний центр, Садове, Придніпровське, Велетенське, Антонівка, Дніпровське, Ромашкове.

Фото: ГУ Нацполіції в Херсонській області

В результаті обстрілів у населених пунктах були пошкоджені 24 приватні будинки, дитячий медичний заклад, садочок, кілька газових труб, транспортні засоби.

У Бериславському районі окупанти обстріляли Тягинку з артилерії. В результаті була травмована 70-річна місцева жителька. З осколковими пораненнями обличчя жінку доправили до лікарні.

Фото: ГУ Нацполіції в Херсонській області

Пізно ввечері по населеному пункту російська авіація завдала й 2 бомбових удари. Наразі встановлюється ступінь завданих пошкоджень.

Загалом минулої доби за фактами воєнних злочинів військових армії рф було відкрито 11 кримінальних проваджень. Поліція Херсонщини проводить слідчі дії для належного документування та розслідування злочинів.

Фото: ГУ Нацполіції в Херсонській області

За добу 1 грудня поліція Херсонщини зафіксувала 13 воєнних злочинів з боку російських військових. Місцеві жителі зверталися до правоохоронців 325 разів з повідомленнями про порушення законів та звичаїв війни.

Перед тим, 24 листопада поліція Херсонщини зафіксувала 27 воєнних злочинів військ окупантів. Армія рф продовжує обстрілювати регіон, застосовуючи керовані авіабомби, населені пункти.

Того ж дня на Херсонщині росіяни здійснили 100 обстрілів, випустивши 520 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків,  БПЛА та авіації.

Тетяна Каптур

Поділитися