08 травня 2024 р. 18:02

До Миколаєва повернулись з фронту 180 військовослужбовців

ФОТО: Миколаївський обласний ТЦК та СП

(ФОТО: Миколаївський обласний ТЦК та СП)

Бійці з фронту вчергове поповнили територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Миколаївщини. Понад 180 військовослужбовців повернулись у місто, щоб надалі проходити службу.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Цієї весни понад 180 військовослужбовців з бойових бригад і батальйонів з пораненнями чи хворобами, пов’язаними з проходженням служби, приїхали до Миколаєва, щоб далі служити в ротах охорони ТЦК та СП області - йдеться у повідомленні.

Ці бійці отримали можливість відпочити фізично після тривалих виснажливих бойових буднів, дехто за необхідності проходить реабілітацію. Утім психологічно їм непросто, адже тепер завдання пов’язані зі спілкуванням з цивільними громадянами.

Залежно від стану здоров’я та компетентності, кожен новоприбулий отримав відповідне призначення: працювати з паперами, нести службу добового наряду, оповіщати військовозобов’язаних про необхідність з’явитися до ТЦК та СП для уточнення облікових даних тощо.

Уперше ротація відбулася навесні 2023 року. Тоді фронтові хлопці та дівчата замінили тих військовослужбовців ТЦК та СП, які перевелися до бойових частин протягом 2022 року. З того часу до територіальних центрів області прибуло понад 800 військовослужбовців бойових бригад.

Депутати внесли зміни до бюджету міста на 2024 рік. На заходи оборони з бюджету буде виділено 107 мільйонів. На минулій сесії підтримку ТрО, а також Сил безпеки та оборони з вільного залишку міського бюджету виділили 57,6 мільйона гривень.

Майже третину мільярда гривень акумулювала Херсонщина для підтримки українських Захисників і Захисниць. Для воїнів, які боронять Херсонську область, – це більше сотні транспортних засобів, двох сотень човнів, понад дві тисячі безпілотників, десятки систем РЕБ та багато іншого. 

Генічеська міська військова адміністрація спрямувала мільйон гривень на нашу спільну ініціативу з придбання fpv-дронів для військових 450 000 грн витратили на допомогу учасникам бойових дій та їхнім сім'ям ще 100 000 грн – оренда приміщення для роботи працівників релакованої адміністрації  купівля офісного обладнання та оплата послуг. 

Анна Бальчінос

Поділитися