08 травня 2024 р. 13:11

"Касетний" удар по Одесі 29 квітня: кількість жертв зросла

Фото: ДСНС в Одеській області

(Фото: ДСНС в Одеській області)

Кількість жертв балістичного удару по узбережжю Одеси, який російські війська завдали увечері 29 квітня, зросла до семи осіб.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

За даними мерії, сьогодні, 8 травня, в лікарні помер ще один чоловік, за життя якого медики боролися до останнього.

Нагадаємо, що 15 людей продовжують перебувати у лікарнях внаслідок російських ракетних атак по місту 29, 30 квітня та 1 травня. П’ятеро з них знаходяться у важкому стані. Поранені знаходяться в лікарнях міста та області.

Зокрема, у важкому стані наразі пʼятеро людей, серед яких 4-річна дівчинка, яка була поранена під час атаки на узбережжя Одеси 29 квітня. Ще десятеро дорослих перебувають у стані середнього ступеня важкості. Лікарі надають всю необхідну допомогу. 

29 квітня російські окупаційні війська вдарили балістичною ракетою Іскандер-М із касетним  боєзарядом по узбережжю Одеси.  Одразу було відомо про чотирьох загиблих. На наступний день в лікарні міста помер 64-річний чоловік. Таким чином кількість жертв збільшилася до п'яти осіб. Унаслідок удару російських окупантів по Одесі поранень зазнали 32 особи, 23 з них перебувають у лікарні. Серед постраждалих двоє дітей — 16-річний хлопець і 5-річна дівчинка. Хлопцю надали всю необхідну медичну допомогу, і він завершує лікування амбулаторно. Дівчинка ж перебуває у важкому стані, вона має поранення в області серця. 30 квітня було оголошено Днем жалоби.

Через вибух ракети спалахнула пожежа в знаменитому палаці студентів "Одеської юридичної академії". Його ще називають "замком Гаррі Поттера" через казкову зовнішність. В резиденції загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв та постраждав колишній народний депутат, президент НУ "ОЮА" та МГУ Сергій Ківалов.

Ірина Глухова

Поділитися