07 травня 2024 р. 18:23

Військовий ВМСУ з бази в Очакові отримав 15 років тюрми

Фото: 24 канал

(Фото: 24 канал)

Суд виніс вирок матросу військової бази в Очакові Миколаївської області, який передавав росіянам дані про ВМС ЗСУ. Його судили за державну зраду.

Про це йдеться у вироку Заводського районного суду Миколаєва.

Зрадником виявився військовий, який перебував на посаді гідроакустика відділення технічних засобів розвідки у військовому званні "матрос". Чоловік мобілізувався у травні 2022 року. В його обовʼязки входило спостерігати за переміщенням російської армії на півострові Кінбурнська коса, зазначається у матеріалах справи.

Наприкінці 2022 року з корисливих мотивів та маючи проросійські погляди матрос почав листування у telegram з представником рф, а потім здав позиції ворогу та коригував удари росіян по території України. Зокрема, він радив окупантам краще маскуватися та попереджав про обстріли ЗСУ.

"Говорят всем спрятаться сейчас, будет обстрел", "Обстрелов будет много, береги себя", Всё будет норм, давай денег по больше и не пожалеешь " - писав він.

У суді обвинувачений своєї вини не визнав, заявивши, що це все провокація СБУ.

Суддя визнав матроса винуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст.111 КК України та призначити покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, херсонська військова з ОК "Південь" отримала 10 років тюрми.

Раніше ми писали, на лаві підсудних опинився колишній керівник херсонської колонії, який надав наказ примусово вивезти зі Снігурівської колонії 97 ув’язнених.

Також судитимуть голову виконавчого комітету проросійської громадської організації "Народний Фронт у Криму" за пособництво державі-агресору.

Ірина Глухова

Поділитися