19 квітня 2024 р. 10:03

Пʼять громад Миколаївщини отримали техніку від німецьких партнерів

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Пʼяти громадам Миколаївщини передали самоскиди, міні-екскаватори та будівельне обладнання. Обласний центр соціальних служб отримав мікроавтобус. Ця допомога - результат плідної співпраці Агенція регіонального розвитку та німецького федерального агентства з надання технічної допомоги Technisches Hilfswerk (THW).

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

Так, самоскиди отримали Воскресенська та Ольшанська громади, міні-екскаватори – Снігурівська, Доманівська та Шевченківська. Також останній громаді передано пікап та будівельне обладнання.

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

За словами очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, допомога від міжнародних партнерів сприятиме швидшому подоланню наслідків російської військової агресії.

Це надзвичайно важливо для нас, адже ми робимо все можливе, щоб повернути наш регіон до мирного життя, – сказав він.

Представники громад та обласного центру соціальних служб висловили вдячність за отриману допомогу та запевнили, що вона буде використовуватись за призначенням.

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Також аграрії Миколаївщини отримують мобільні зерносховища від FAO для збереження врожаю від російських атак. Наявність цих сховищ дозволить їм зберегти врожай та забезпечити постачання продовольства на внутрішній та світовий ринки.

А миколаївські школярі отримують ноутбуки для дистанційного навчання від Дитячого фонду ООН. Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, першочергове завдання, яке повстає перед державою — це забезпечення дітей девайсами для навчання.

Крім цього, на Миколаївщині будуть створювати комфортний простір в укриттяхВіталій Кім провів зустріч з литовськими партнерами стосовно облаштування комфортних укриттів. Серед напрямків співпраці – розширення програми облаштування укриттів модульними меблями. 

Анна Бальчінос

Поділитися