26 квітня 2024 р. 10:33

Оновлено! Миколаївський депутат склав повноваження: поїхав в інше місто

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Миколаївський депутат Олег Третяк, який був обраний у Миколаївську міську раду у 2020 році, склав мандат.

Заяву депутата про дострокове припинення повноважень одноголосно підтримали депутати під час засідання тридцять першої сесії Миколаївської міської ради VIII скликання, яка відбулась 25 квітня.

Як зазначив сам пан Третяк, він поїхав в інше місто і наразі його нічого не пов’язує з Миколаєвом. У нього щільний графік, і йому важко приділяти увагу своїм депутатським обов’язкам, — сказав секретар міськради Дмитро Фалько.

Олег Третяк був членом був членом фракції політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", яка відповідно до рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 20 червня 2022 року є забороненою.

На момент обрання депутатом Миколаївської міськради у 2020 році, Олег Третяк працював на підприємстві Морський спеціалізований порт "Ніка-Тера", де очолював відділ охорони. Входив до складу земельної комісії міської ради. 

Раніше, двоє депутатів Одеської обласної ради достроково склали мандат, рішення підтримали їхні колеги 1 березня. На розгляд депутатів винесли два рішення про дострокове припинення повноважень депутатів обласної ради Яни Фрейман від "Партії Шарія" та Оксани Дімової від "Опозиційної платформи — За життя". Обидві партії наразі заборонені в Україні. Зазначимо, що ці дві депутатки самостійно подали відповідні заяви. 

А новим очільником Миколаївської обласної ради став Антон Табунщик. Це рішення було ухвалено на позачерговій сесії обласної ради. Це рішення було ухвалено на позачерговій сесії обласної ради. На початку сесії, шляхом таємного голосування, депутатами обрано Антона Табунщика на посаду голови Миколаївської обласної ради. "За" проголосували 39 депутатів, ще четверо – "проти".

Анна Бальчінос

Поділитися