01 травня 2024 р. 11:03

За кошти громади на Миколаївщині придбають 100 дронів-камікадзе

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Депутати Новобузької громади виділять з бюджету на підтримку Збройних Сил України. На них закуплять дрони-камікадзе.

Про це повідомляє пресслужба Новобузької міської ради.

На 38 сесії міської ради, міський голова Максим Лагодієнко спільно з депутатським корпусом одноголосно прийняли рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на підтримку Збройних Сил України.

Сума фінансування складає  3 мільйони 100 тисяч гривень.

За кошти Новобузької громади будуть придбані безпілотники, системи захисту та 100 одиниць дронів – камікадзе.

Загалом, з початку року, з міського бюджету виділено коштів на підтримку ЗСУ на суму 4 мільйони 500 тисяч гривень. 

Нещодавно депутати Миколаївської міської ради внесли зміни до бюджету міста на 2024 рік. На заходи оборони з бюджету буде виділено 107 мільйонів. 

З минулої сесії підтримку ТрО, а також Сил безпеки та оборони з вільного залишку міського бюджету виділили 57,6 мільйона гривень. Крім цього, проєктом було передбачено виділення 39,4 мільйона гривень на ремонти укриттів.

Також миколаївці долучились до всеукраїнської акції "Ворогам – кришка". В її рамках збирають кришечки від пластикових пляшок, які потім здають на перероблювання, а отримані кошти спрямовують на потреби захисників. Наразі гроші збирають на те, чого дуже потребують військовослужбовці – fpv-дрони.  

У Миколаєві 28 квітня відбулася чергова акція на підтримку полонених, зокрема, миколаївських морпіхів. Рідні військовополонених закликали суспільство підтримати їх. Вони звертають увагу на порушення росією норми міжнародного права та утримування у нелюдських умовах українських Захисників.

На Херсонщині морпіхам у День українського добровольця 14 березня передали десяток автомобілів — пікапи, позашляховик та мікроавтобус. Також у цей день бійцям херсонської 124-ї бригади територіальної оборони передали сотню ударних дронів з посиленими додатковими можливостями. "Пташок" придбали за два мільйони гривень за допомогою партнерів.

Крім цього, миколаївські енергетики передали допомогу своїм колегам, які зараз служать у лавах ЗСУ. Відремонтували автомобілі та передали необхідну оргтехніку.  Для виконання бойових задач військовим конче необхідні були автомобілі. Ті, яки в них були, вже потребували капітального ремонту.

Працівники "Миколаївобленерго" допомогли відремонтувати автомобілі, давши транспортним засобам друге життя. Також передали військовим все необхідне на загальну суму майже 300 тисяч гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися