26 квітня 2024 р. 14:33

Чому вчора не відбулось онлайн-засідання Миколаївської обласної ради

ФОТО: Миколаївська обласна рада

(ФОТО: Миколаївська обласна рада)

Інтент зробив запит до пресслужби Миколаївської обласної ради щодо відсутності онлайн-трансляції сесії, яка відбулась 25 квітня 2024 року.

Начальниця пресслужби Миколаївської облради Ганна Чепова у відповідь на запитання Інтенту, чому вчора не було онлайн-трансляції, пояснила це безпековими заходами.

Вперше депутати збирались офлайн, і щоб не показувати, де проходить засідання (оскільки місце впізнаване) ми не транслювали сесію. Навіть просили журналістів, які також були очно на заході, не публікувати нічого, поки вона не завершиться, - зауважила начальниця пресслужби.

Ганна Чепова також запевнила, що запис сесії буде викладено на youtube-каналі облради.

В кінці робочого дня Миколаївська облрада повідомила, що сесія таки відбулась, але без пояснення чому не було онлайн-трансляції. Можемо припустити, що причина цього – вибори глави ради. Адже до сьогодні всі трансляції всіх засідань, починаючи з третьої сесії, були без пропусків. До того ж про вибори глави облради у порядку денному не йшлося.

Нагадуємо, вчора новим очільником Миколаївської обласної ради став Антон Табунщик. Це рішення було ухвалено на позачерговій сесії обласної ради. 

Участь в очному засіданні взяли 43 депутати обласної ради. На початку сесії, шляхом таємного голосування, депутатами обрано Антона Табунщика на посаду голови Миколаївської обласної ради. "За" проголосували 39 депутатів, ще четверо – "проти".

Також депутати облради об'єднали декілька лікарень та не підтримали заяву одного з депутатів про дострокове складення повноважень.

За три дні до сесії на сайті облради були опубліковані три проєкти рішень. У пояснювальній до проєктів рішення записці йдеться про те, що таким чином буде покращена якість медичних послуг, які надають населенню в усіх видах спеціалізованої медичної допомоги. А також буде поліпшено фінансове забезпечення цих медзакладів. 

Анна Бальчінос

Поділитися