26 квітня 2024 р. 09:01

В Одесі демонтують тераси, які заважають пішоходам

Фото: Getty Images/ілюстративне

(Фото: Getty Images/ілюстративне)

В Одесі було прийнято рішення про демонтаж чотирьох літніх майданчиків закладів, які перешкоджають пішоходам вільно пересуватися містом. 

Про це стало відомо під час засідання Виконавчого комітету Одеської міської ради, яке відбулося 25 квітня.

Як заявив Геннадій Труханов, мерія укладає договори з власниками закладів щодо оренди земельних ділянок, але ті не дотримуються меж своїх літніх терас, залишаючи недостатньо місця на тротуарах.

Міський голова  пояснив: "Ми кажемо, що не треба цього робити, дуже толерантно. Робимо попередження, одне, друге, третє, з фотофіксацією, з усім і тільки тих обмежуємо, хто не зрозумів цього діалогу. Ми йдемо на крайнє рішення, хоч сьогодні й не популярне"ю

Члени комітету підтримали рішення про демонтаж терас за адресами: 

  • вул. Старопортофранківська ріг вул. Розумовської, 
  • вул. Катерининська, 8/10, 
  • вул. Академіка Корольова, 92 
  •  вул. Космонавтів, 64. 

Вони наголосили на необхідності забезпечити безпечний рух пішоходів, особливо тих, хто гуляє з дітьми, по пішохідних ділянках, не виходячи на дорогу.

Раніше ми писали, в центрі Одеси на вулиці Катерининській підприємець вирішив прибудувати кафе до історичної будівлі. Йдеться про прибутковий будинок Бродського. Власник будівлі, замість того, щоб офіційно оформити всі необхідні дозволи для відкриття кафе, вирішив діяти самостійно. Під час реконструкції будівлі на його місці з'явилися прибудови, як з фасаду, так і зі сторони двору, що призвело до зайняття тротуару. Згодом незаконну прибудову демонтували.

Нагадаємо, в  Одесі розширили зону історичного центру, який є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відтепер до історичного центру міста  відноситься територія у межах вулиць Приморська – Лідерсовський бульвар – Леонтовича – Пантелеймонівська – Старопортофранківська – Балківська.

Ірина Глухова

Поділитися