22 січня 2022 р. 20:53

Інтерес як основа політики: хто такі стейкхолдери

Інтерес як основа політики: хто такі стейкхолдери

Державна політика має «дві сторони»: технократичну – вирішення проблеми та «політичну» – балансування впливів та інтересів різних суспільних груп. Для демократичного врядування важливо не лише «отримувати результат», але й розуміти те, хто і як здійснює вплив, та як на це реагують ті, хто зазнає впливу.

Тож у цьому випуску курсу експерти Наталія Алюшина та Олексій Дорогань розкажуть, хто такі «заінтересовані сторони» або стейкхолдери, та навіщо працювати з ними в процесі формування державної політики?

У попередньому відео можна подивитися, як проаналізувати чинний курс державної політики.

Також під час курсу можна дізнатися, як правильно використовувати ресурси, доступні державним службовцям, щоб процес формування політики зробити максимально обґрунтованим та які етапи для цього потрібні.

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в партнерстві з Офісом ефективного регулювання (BRDO) та Національним агентством України з питань державної служби, за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Підтримка DIA)», що впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Урядом Швеції.

Поділитися