21 березня 2024 р. 14:45

Голові Одеської райради Барвіненку призначили заставу в мільйон

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Одеської районної ради Віталію Барвіненко у вигляді застави розміром в мільйон гривень. Його підозрюють у зловживанні владою.

Про це стало відомо з ухвали ВАКС.

"Застосувати до підозрюваного  запобіжний захід у виді застави у розмірі 331 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить один мільйон дві тисячі двісті шістдесят вісім гривень", - йдеться у документі.

Згідно із судовим рішенням, фігурант зобов’язаний до 15 травня прибувати до органу досудового розслідування, прокурори та суду за першою вимогою й повідомляти їм про зміну місць свого проживання та роботи.

Також Барвіненку заборонено відлучатися за межі Одеси та Одеської області без дозволу слідчого, прокурора та суду.

Серед іншого, підозрюваний має здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Застава має бути внесена не пізніше п’яти днів із дня обрання запобіжного заходу.

За даними Центу публічних розслідувань, Віталій Барвіненко у серпні 2022 року став власником двох квартир в Одесі площею 63,1 та 48,8 квадратного метра. Про це йдеться в його декларації оприлюдненій Національним агентством з питань запобігання корупції.

Ще з нерухомості Віталій Барвіненко задекларував:

  • Дві земельні ділянки в селі Марлахівка Київського району загальною площею 2,8 тисячі кв.м.
  • Квартири: в Києві (27,9 кв.м), Одесі (54,4 та 43,6 кв. м), Затоці (38,7 кв.м), Греції (53 кв.м).
  • Нежитлове приміщення в Маріуполі площею 50,7 кв.м (володіє ним з 2011 року).

Також Віталій Барвіненко подав декларацію про суттєві зміни в майновому стані у 2023 році де вказав придбання автівки Toyota Camry того ж року випуску.

А от у 2021 році голова районної ради придбав ВАЗ 2101 1979 року випуску. Також в нього задекларовані: Toyota Land Cruiser 2016 року випуску та  Land Rover discovery 4 2012 року.

З аксесуарів Віталій Барвіненко віддає перевагу швейцарським годинникам. Їх в нього шість — два  Breguet та по одному Vacheron Constantin, Patek Philippe, Ulysse Nardin й Harry Winston.

Ірина Глухова

Поділитися