11 січня 2024 р. 23:59

Мер Миколаєва провів зустріч з представниками програми розвитку ООН

ФОТО: https://www.niknews.mk.ua/

(ФОТО: https://www.niknews.mk.ua/)

Міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з представниками Програми розвитку ООН.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

В Україні з робочим візитом перебуває Нік Хартманн, заступник директора Регіонального бюро ПРООН з питань Європи та Центральної Азії.

11 січня відбулася зустріч в Офісі відновлення та розвитку громади Миколаєва, в якій взяли участь мер Олександр Сєнкевич, заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов та делегація іноземних партнерів.

У складі делегації від ПРООН були присутні: Яко Сільє, який є постійним представником ПРООН в Україні, Нільс Кристенсен - керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Федеріка Диспенца - керівник компоненту громадської безпеки та соціальної згуртованості ПРООН. У зустрічі також взяли участь заступник міського голови Анатолій Петров, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко та керівник Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко.

Сторони обговорили досягнення у співпраці та визначили напрямки для подальшого зміцнення соціального партнерства.

Наша задача - не просто відбудувати зруйноване, відновити стабільне життя міста, а й створити такі умови, щоб ті, хто залишив місто через війну, бачили тут перспективи для розвитку і поверталися додому, щоб молодь хотіла тут жити і працювати. У цьому сенсі партнерство з ПРООН та іншими європейськими партнерами є надзвичайно важливим для Миколаєва.

Олександр Сєнкевич

ПРООН та Миколаївська міська рада активно співпрацюють з моменту початка повномасштабної війни. Протягом майже двох років вдалося реалізувати багато спільних проєктів та ініціатив. Основними напрямками співпраці є розширення доступу миколаївців до якісних громадських послуг, підвищення рівня безпеки громади, підтримка соціальної та медичної сфер, а також сприяння у відновленні бізнесу.

Важливо, що місто може показати свої цілі та сказати - над цими проблемами ми працюємо і шукаємо допомоги для їх вирішення. Важливим інструментом у цьому є Майстер-план Миколаєва, який міститиме ключові потреби за різними напрямками та дозволить зрозуміти, які ресурси ми можемо задіяти для допомоги місту.

Нік Хартман

Нік Хартман підкреслив, що основна передумова успішної співпраці - розуміння чітких пріоритетів.

Команда Програми розвитку ООН забезпечила експертну підтримку в розробці Стратегії розвитку Миколаївської міської територіальної громади до 2027 року, а також підтримує розробку та фінансування ініціатив, спрямованих на підвищення рівня громадської безпеки та відновлення Миколаєва. У рамках проекту "Мери за економічне зростання" сформовано та активовано портфоліо міста Миколаєва для переходу до блакитної економіки.

Нагадаємо, рік тому, наприкинці січня, міський голова Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч з делегацією Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Під час заходу було обговорено розвиток соціальної та освітньої інфраструктури Миколаєва, пошкодженої російськими терористами.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру - спільна Програма чотирьох агентств ООН в Україні: Програми розвитку ООН, Структури ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, Фонду ООН у галузі народонаселення та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Анна Бальчінос

Поділитися