09 березня 2024 р. 21:18

Колаборант, засуджений до 10 років, досі лишається чинним депутатом Херсонської міської ради

Ігор Семенчев-старший. Фото: ПІК

(Ігор Семенчев-старший. Фото: ПІК)

Минуло два місяці з дати оголошення вироку Ігорю Семенчеву-старшому, якого визнали винним у колабораційній діяльності, але він формально досі залишається депутатом Херсонської міської ради.

Про це повідомив херсонський політолог, керівник регіонального відділення Комітету виборців України Дементій Білий. 

За словами політолога, згідно з законодавством "повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково без прийняття рішення відповідної ради у разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі".

"Це означає, що, як тільки начальник Херсонської міської військової адміністрації отримає офіційний текст вироку Ігорю Григоровичу Семенчеву, то Семенчева позбавлять депутатських повноважень", - повідомляє Білий.

Але з дати оголошення вироку пройшло вже два місяці.

На думку політолога, це означає, що судові документи або ще не надійшли до Херсонської міськради, або про них десь забули.  Й колаборант й досі вважається за депутата міської ради.

Раніше Малиновський районний суд визнав колишнього мера Херсона Володимира Сальдо винним у державній зраді та засудив до 15 років ув'язнення. Володимир Сальдо не засуджений довічно через те, що за законом особам, яким на момент засудження виповнилося понад 60 років максимальне покарання встановлене 15 років позбавлення волі.

Також покарання у вигляді 10 років ув'язнення з конфіскацією майна отримав депутата Каховської районної ради від партії "Слуга народу" Вадима Сайдуллаєв. Він був заступником голови селищної ради селища міського типу Велика Лепетиха Херсонської області, а до того як увійти у президентську партію перебував у лавах "Партії регіонів".

А у жовтні так званого "заступника губернатора Херсонської області" Кирила Стремоусова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна

Олеся Ланцман

Поділитися