16 лютого 2024 р. 08:01

Відновлення постраждалої після атаки "шахедів" гімназії в Ізмаїлі довірили фірмі депутата міськради

Фото: Антоніна Лубченко

(Фото: Антоніна Лубченко)

Відділ освіти Ізмаїльської міської ради 15 лютого підписав договір на проведення відновних робіт у будівлі гімназії №11 після атаки дронів-камікадзе в ніч на 10 лютого з приватним підприємством "Роднік" депутата Ізмаїльської міської ради від партії "Слуга народу" Ігоря Дехтярьова. 

Про це повідомляє кореспондентка Інтента з посиланням на майданчик Prozorro. 

Закупівля проводилася без використання електронної системи, тобто без торгів. Замовник уклав договір з виконавцем напряму відповідно до Закону та Особливостей – вказано в обґрунтуванні. 

Як зафіксувала комісія, від вибухових хвиль у будівлі комунального закладу освіти постраждало 31 приміщення, розгерметизовано та розбито 64 металопластикових вікна.

Підрядник має виконати роботи на об’єкті за 1 мільйон 279 тисяч гривень до 31 березня поточного року.  Фінансування буде здійснюватись за рахунок місцевого бюджету.

ПП "Роднік" вже неодноразово виконував роботи із ремонту будівель та парканів в Ізмаїлі, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ. Зокрема, з осені 2023 року місто віддало "Родніку" підряди на загальну суму 5,17 мільйона гривень.

Одеська область вночі з 9 на 10 лютого стала мішенню для атак росіян, які залучили для нападу безпілотні летальні апарати Shahed-131/136. Окупанти атакували регіон трьома хвилями безпілотників тривалістю півтори, дві з половиною і знов півтори години.

Першу хвилю росіяни спрямували безпосередньо по Одесі.  Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав'я. Тут вдалось знищити 12 дронів.

Однак, ворожі безпілотники поцілили в припортові об'єкти, там поранені троє працівників. Один з них у важкому стані.

А також – по цивільній інфраструктурі Ізмаїла: понівечені технічні приміщення промислових і сервісних об'єктів, пошкоджено дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи. 

На території Ізмаїльського району внаслідок атаки, падінням уламків збитого дрона спричинено пожежу приватного будинку і гаража. Інформації про постраждалих не надходило.

Антоніна Лубченко

Поділитися