07 травня 2024 р. 23:25

Колаборантка з Миколаївщини закликала рф захопити Україну: що їй загрожує

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

До суду передали справу прихильниці рф, яка закликала захопити Україну та виправдовувала збройну агресію росіян. Жінку обвинувачують за декількома статтями.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Ворожою агітаторкою виявилася 52-річна жителька Первомайська. На своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі "Однокласники" жінка поширювала матеріали, в яких містилися російські наративи щодо "нацизму", дискредитації Сил оборони та спотворення історичних фактів про Україну.

Крім того, вона розповсюджувала публікації із закликами до вчинення насильницьких дій щодо зміни кордонів території та державного кордону України.

Жінці оголосили про підозри розповсюдженні матеріалів із закликами до дій зі зміни меж територій та державного кордону України та матеріалів, у яких міститься ознаки виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

Тепер прихильниці рф загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Ми писали, що колишня заступниця начальника одного з відділів у "Миколаївобленерго" отримала два роки тюрми за публічну підтримку російської армії. Жінка підтримувала звʼязок із родичами з рф, а її племінник брав участь у війні проти України на боці окупантів. 

Ще раніше суд призначив 15 років тюрми зраднику, який шпигував для фсб. Зловмисник намагався встановити точні координати базування українських захисників, які обороняють обласний центр. Насамперед він цікавився геолокацією укріпрайонів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ.

Також у Миколаєві колаборантці суд призначив два роки умовно. Вона уклала угоду зі слідством, визнала провину та розкаялась у скоєному. Російських агресорів жінка прославляла від червня 2022 року до травня 2023 року та виказує сподівання на окупацію Миколаєва.

 

Ірина Глухова

Поділитися