09 травня 2024 р. 12:58

Депутат сільради з Херсонщини став заступником окупаційного голови

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Підозрюється депутат сільради з Херсонщини, який став заступником окупаційного голови Бехтер.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур депутату Бехтерської сільради заочно повідомлено про підозру у держзраді та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Зазначається, що за даними слідства, 46-річний підозрюваний у червні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого "заступника голови" у незаконному органі влади – "ВЦА Бехтерської сільської територіальної громади". Чоловік агітував місцеве населення підтримувати дії рф на окупованій території, зокрема у веденні нею збройної агресії проти України та легітимізації анексії територій. Також підозрюваний підбирав і працевлаштовував співробітників, займався інвентаризацією та вилученням майна Бехтерської сільради для використання у роботі незаконного органу влади.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що за впровадження російських стандартів освіти у захопленому виші судитимуть колишнього доцента університету. Слідством встановлено, що громадянин України обійняв посаду декана факультету "информационных технологий и дизайна" у захопленому так званому "Херсонском техническом университете" та вчиняв дії, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у виші. 

Також до п'яти років ув'язнення за участь у проведенні псевдореферендуму засуджено жительку Херсонщини. Прокурори довели, що у вересні 2022 року 51-річна засуджена брала участь у роботі так званої "виборчої комісії", створеної для організації та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонського району. 

Володимир Шкаєв

Поділитися