08 травня 2024 р. 08:25

Наслідки обстрілів Херсонщини: загибла людина та пошкоджений газогін

Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

(Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області)

Минулої доби 7 травня на Херсонщині під ворожим вогнем та авіаударами російської окупаційної армії опинилися Білозерка, Станіслав, Садове, Благовіщенське, Понятівка, Інженерне, Кізомис, Комишани, Іванівка, Червоний Маяк, Качкарівка,  Дар'ївка, Ульянівка та місто Херсон.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено  багатоповерхівку та 91 приватний будинок. Були зафіксовані влучання в адмінбудівлі, навчальний заклад, газогін, а також сільгосптехніку, автобус та приватні автомобілі.


Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

За минулу добу російські війська 7 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні, Інженерному, Благовіщенському, Садовому та Комишанах. Зокрема, було пошкоджено 48 приватних будинків та одну багатоповерхівку, ділянку газогону,  адмінбудівлю, один цивільний та один службовий автомобілі, дві господарчі споруди та будівлю навчального закладу. Також внаслідок ворожих обстрілів міста вночі було пошкоджено контактну мережу, через що тимчасово припинено рух тролейбусів на маршрутах № 9 та №8. Фахівці КП "Херсонелектротранс" вже працюють над відновленням мережі.

Через російську агресію у регіоні 7 травня одна людина загинула, ще три -  дістали поранення. Так, в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури повідомили, що 7 травня близько 06:00 ранку армія рф нанесла авіаудар по селищу Білозерка Херсонського району двома ФАБ-250. Осколкове поранення отримала 50-річна місцева жителька. Її доставлено до лікарні. Також внаслідок авіаудару пошкоджено щонайменше 26 приватних будинків на кількох вулицях. Про загиблу людину та інших поранених поки інформації немає.

Раніше повідомлялось про те, що через російську агресію у регіоні 6 травня одна цивільна людина дістала поранення. 

Через російську агресію у регіоні 2 травня одна цивільна людина дістала поранення. Так, за даними Херсонської ОВА, під російський обстріл у Золотій Балці потрапив місцевий житель. В момент удару потерпілий перебував на подвір'ї. 46-річного чоловіка з вибуховою травмою та уламковим пораненням шиї шпиталізували до лікарні. 

Володимир Шкаєв

Поділитися