27 квітня 2024 р. 17:32

Окупанти відновлюють позиції ППО в Криму

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Про посилення росією ППО в Криму поки що навіть мова не йде, зараз окупанти займаються відновленням системи протиповітряної оборони на тимчасово окупованому півострові.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитра Плетенчука.

"Тут питання не в тому, щоб її (ППО,— ред.) посилити, а щоб відновити. Тому що попередня атака трохи змінила конфігурацію ППО Криму, у зв’язку з тим, що ці системи ППО було банально знищено", — зазначає Плетенчук.

Наразі, за словами речника, функцію ППО виконує носій крилатих ракет , однак зі своєю роботою він не впорався. 

Дмитро Плетенчук додав, що з часом ворог все ж розпочне роботу над посиленням позицій ППО.

Раніше повідомлялось про те, що після втрат Чорноморського флоту росіяни почали зберігати бойові кораблі за судами допоміжного флоту. Так речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук прокоментував інформацію про удар по рятувальному кораблю "Комуна" чф рф 21 квітня у Севастополі.

Також окупаційна влада росії продовжує збільшувати кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря. Та задіяли один із ракетних кораблів як систему ППО для захисту від українських засобів поразки. 

Раніше повідомлялось про те, що вночі 17 квітня, біля четвертої години, у Криму на аеродромі біля Джанкою пролунали потужні вибухи. В той час на аеродромі дислокувався 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. Плюс там же були розташовані гелікоптери прикордонної служби фсб рф.

Також у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов".

Олеся Ланцман

Поділитися