09 травня 2024 р. 15:28

Рятувальники Херсонщини долали наслідки російських обстрілів дві ночі поспіль

Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області)

Окупанти постійно атакують населені пункти Херсонщини.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.

У дописі відомства йдеться про те, що 9 травня вночі під ударом були села Білозерської теріториальної громади.

Зазначається, що від влучань ворожих боєприпасів горіли житловий будинок та господарча споруда в с.Станіслав. Щойно вогнеборці загасили пожежі, як надійшов ще один виклик про загоряння житлового будинку в с.Кізомис. До самого ранку білозерські вогнеборці разом з місцевою пожежною охороною ліквідовували наслідки обстрілів. У пресслужбі додали, що складність полягала в тому, що в небі постійно була активність ворожих БПЛА. Та це не завадило рятувальникам виконати свою роботу.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Також минулої ночі війська російської окупаційної армії безупинно атакували м.Херсон та його околиці. Всього в Херсонському районі протягом тієї ночі було зафіксовано сім пожеж, що виникли через влучання ворожих боєприпасів. Так, в Херсоні горіли нежитлова будівля, гаражні приміщення та автомобіль, господарча споруда. Ще дві пожежі в господарчих спорудах на приватних подвір’ях загасили білозерські рятувальники. До самого ранку рятувальникам довелось долати наслідки ворожих обстрілів. Всі пожежі ліквідовано.

Раніше повідомлялось про те, що рятувальники Херсонщини потрапили під повторний обстріл росіян. 25 квітня вдень окупанти вкотре атакували передмістя Херсону, внаслідок чого загорівся житловий будинок. Рятувальники виїхали на ліквідацію пожежі та потрапили у пастку – ворожі дрони цинічно повторно атакували місце події, пошкодивши техніку ДСНС. Постраждав один із рятувальників, поранення руки отримала й господарка сусіднього будинку. 

Також 22 квітня через нічні атаки російських окупантів по Херсону у місті виникло дві пожежі в житлових будинках.

Володимир Шкаєв

Поділитися