11 грудня 2022 р. 12:37

За фактом гибелі мільйонів курей на Херсонщині розпочато розслідування

Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

(Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook)

Співробітники Херсонської обласної прокуратури зафіксували факт масового знищення об’єктів тваринного світу, що може спричинити екологічну катастрофу (ст. 441 КК України – екоцид). Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідчі виявили, що поблизу Херсона в березні у результаті ворожих обстрілів без електропостачання залишилась одна з найбільших місцевих птахофабрик. До повномасштабного вторгнення рф в Україну, це підприємство налічувало понад 4 мільйони курей. Але через окупаційний режим не було можливості годувати птахів й підтримувати санітарний режим. У результаті більшість переважна більшість птахів загинула.

Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook

Під час огляду птахофабрики слідчі виявили котлован, який використовувався для захоронення курей. Проте мертві купи були знайдені й у пташниках. Ураховуючи, що внаслідок дій представників рф могло відбутися бактеріальне зараження значної території, правоохоронці розглядають цю справу як екоцид.

Наразі відібрано необхідні зразки для з’ясування впливу цієї події на навколишнє середовище. Досудове розслідування триває.

Після визволення Правобережжя Херсонщини, правоохоронці почали розслідування злочинів, що творили загарбники у період окупації. Так, наприкінці листопада були ексгумовані тіла мирних жителів у селі Правдине, яких вбили російські військові.

Раніше херсонські прокурори й поліцейські розслідували факт розстрілу та переїжджання танком автомобіля з людьми.

Нагадаємо, Національна поліція Херсонщини почала розслідування підриву телевежі у Херсоні, а також проводить збір доказів воєнних злочинів рф.

Руслан Ласкус

Поділитися