10 травня 2024 р. 11:29

Житель Херсонщини допомагав окупантам охороняти залізницю

Фото ілюстративне: kavun.city

(Фото ілюстративне: kavun.city)

Оголошено підозру ексзаступнику начальника Херсонського підрозділу охорони регіональної філії "Одеської залізниці".

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2  ст. 111 КК України).

За даними слідства, 52-річний колишній перший заступник начальника одного з підрозділів охорони регіональної філії "Одеської залізниці" під час окупації перейшов на бік ворога. У липні 2022 року чоловік погодився обійняти посаду так званого "начальника Херсонского отряда военизированной охраны", який діяв у складі незаконного "ГУП "Херсонская железная дорога". На цій посаді підозрюваний організовував роботу підрозділу, агітував приходити на службу та підбирав особовий склад з числа місцевих жителів, адаптував відомчі інструкції відповідно до російського законодавства. А також створив комісію, яка брала на баланс захоплене майно та транспорт "Херсонського загону воєнізованої охорони" регіональної філії "Одеської залізниці".

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташоване у місті Мелітополі. 

Раніше повідомлялось про те, що судитимуть місцевого жителя, який опікувався "земельними питаннями" у незаконному органі влади Херсона. Слідством встановлено, що обвинувачений у червні 2022 року обійняв посаду так званого "начальника сектора учёта земель и договорных отношений" в окупаційній адміністрації Херсона. На цій посаді чоловік організовував та планував роботу підрозділу, контролював роботу підлеглих.

Також підозрюється депутат сільради з Херсонщини, який став заступником окупаційного голови Бехтер. За даними слідства, 46-річний підозрюваний у червні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого "заступника голови" у незаконному органі влади – "ВЦА Бехтерської сільської територіальної громади".

Володимир Шкаєв

Поділитися