07 серпня 2021 р. 17:14

Вихованки олімпійського чемпіона з Одещини принесли Україні дві нагороди

Вихованки олімпійського чемпіона з Одещини принесли Україні дві нагороди

Представниці України у веслуванні на каное Людмила Лузан та Анастасія Четверікова отримали срібні медалі та додали до скарбнички збірної п’ятнадцяту нагороду.

У фінальному заїзді на дистанції 500 метрів спортсменки поступилися лише чемпіонкам світу, представницям Китаю Сюй Шисяо і Сунь Меня та фінішували з результатом 1.57,499.

Третіми стали представниці Канади.

Після срібної нагороди українок Олімпійський чемпіон Юрій Чебан прокоментував пресслужбі Національного олімпійського комітету України враження від виступу підопічних: «Я  просто в приємному шоці. Насправді, ми зробили неможливе. Дві медалі на Олімпійських іграх у видах, які тільки увійшли до програми – це сенсація. Це наша командна робота, робота тренерського складу, спортсменів, масажистів, і це свідчить про те, що ми працюємо як єдиний організм. Так, є деякі недоліки, над якими ще будемо працювати, але це нормально».

Окрім того, Чебан підкреслив, що до олімпійського старту в Парижі всього три роки і вже за рік потрібно ставати на дистанцію та виборювати ліцензію.

Юрій Чебан -  український веслувальник-каноїст з Одеси, дворазовий олімпійський чемпіон (2012 та 2016), бронзовий призер Олімпійських ігор (2008), призер чемпіонатів світу і Європи. Заслужений майстер спорту.

Після Олімпіади 2016 прийняв рішення завершити виступи і висунув свою кандидатуру на посаду головного тренера збірної України з веслування на байдарках і каное. Був затверджений на посаді Міністерством молоді та спорту України.

Слід додати, що Людмила Лузан 5 серпня виборола бронзу у змаганні каноїсток на дистанції 200 метрів.

Нагадаємо, що ще одна одеська спортсменка здобула срібну медаль на Олімпіаді в Токіо. Анжеліка Терлюга поступилася у фіналі олімпійського турніру з карате у ваговій категорії до 55 кг болгарці Івет Горановій з рахунком 1: 5.

Жан Беленюк приніс Україні поки що єдине "золото" ігор в Токіо.

В той же день інший український борець греко-римського стилю Пярвіз Насібов приніс Україні срібну нагороду в категорії до 67 кг. Також вперше в історії українські спортсменки стали призерками Олімпійських Ігор в артистичному плаванні - Марта Федіна й Анастасія Савчук вибороли "бронзу".

Нагадаємо, український плавець Михайло Романчук посів друге місце у фіналі 1500-метрівки вільним стилем, повідомив НОК України. Це було перше "срібло" України на Токійській Олімпіаді. 

Уродженка Одеси тенісистка Еліна Світоліна провела поєдинок за бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо. Її суперницею стала представниця Казахстану Єлєна Рибакіна. Рахунок зустрічі 2-1 (1-6; 7-6; 6-4) на користь українки.

Фото: Національний олімпійський комітет України

Поділитися