29 лютого 2024 р. 14:23

В одній з громад на Херсонщині встановили нову водонапірну башту

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Нову водонапірну башту встановили у селі Борозенське на Херсонщині.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що водогони мережі населеного пункту були пошкоджені окупантами. Через пошкодження місцеві жителі зіштовхнулися з проблемою браку питної води.

Завдяки благодійникам люди тепер матимуть стале водопостачання. За їх підтримки це питання нарешті вдалося вирішити. Встановлення башти стало можливим завдяки БФ "Карітас".


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що Борозенська громада на Херсонщині отримала спеціальне обладнання для забезпечення жителів водою. Для ремонту пошкоджених водогонів було необхідне спеціалізоване водопровідне обладнання. Тож, завдяки підтримці Товариства Червоного Хреста України до комунального підприємства громади надійшла технічна допомога. Це необхідні витратні матеріальні та обладнання для надання послуг із водопостачання. Насамперед комунальники разом з волонтерами встановили отриманий свердловинний насос у селі Нова Кубань.

Також йшлося про те, що у громадах Херсонщини триває відновлення водопостачання. Так, водогінні мережі населених пунктів Білозерської громади були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів. Тому вони потребують технічного переоснащення. Допомогу тут надала ГО "Південна стратегія розвитку". Завдяки співпраці з благодійниками вдалося отримати необхідну технічну допомогу. Чотири комунальних підприємства з водопостачання громади отримали пластикові труби, набори хомутів, муфт, засувок та насосів для виконання ремонтних робіт і заміни застарілого обладнання.

Також у Старосіллі водогін був пошкоджений обстрілами армії рф. 6 вересня село отримало півтора кілометра труб та монтажні елементи. А до Білоусового надійшли будівельні матеріали, які дозволять полагодити водопровідну мережу. Цінний вантаж отримала і Мала Шестерня. Тут встановлять стаціонарний пункт розливу води. Додатково надійшли і будматеріали.

Володимир Шкаєв

Поділитися