28 квітня 2024 р. 20:03

У Миколаєві відбулась акція на підтримку полонених морпіхів

ФОТО: 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

(ФОТО: 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського)

У Миколаєві 28 квітня відбулася чергова акція на підтримку полонених, зокрема, миколаївських морпіхів.

Про це повідомляє пресслужба 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Рідні військовополонених закликали суспільство підтримати їх. Вони звертають увагу на порушення росією норми міжнародного права та утримування у нелюдських умовах українських Захисників.

"Вони кричать, але їх ніхто не чує! Твій голос заради їх свободи буде почутий!" - написано на плакаті в однієї з учасниць акції.

"Вони рятували країну. Хто врятує їх?" - звучить інший плакат.

"Поверніть моїх рідних додому!" - волає ще один.

Чекаємо побратимів на рідній землі! Пам'ятаємо! Помстимося! - пишуть морпіхи у фейсбуці.

Днями миколаївські морпіхи брали участь у марафоні в Лондоні за для того, щоб привернути увагу суспільства до війни в Україні.

Воїн 36 окремої бригади морської піхоти Георгій Рошка разом з побратимом Олексієм Руденком взяли участь у Лондонському марафоні, щоби привернути увагу до війни Росії проти України, зібрати кошти на відновлення українських захисників та нагадати, що їхні побратими досі перебувають у російському полоні.

На початку квітня у Миколаєві морпіхи взяли участь в акції "Полон вбиває". Кілька сотень людей зібралось на площі біля залізничного вокзалу, звідки стартував автопробіг через усе місто. 

У завершення акції відбувся мітинг, на якому учасники нагадали суспільству про проблеми військовополонених, в котрий раз звернули увагу міжнародних організацій на порушення росією норм міжнародного права та утримування у нелюдських умовах українських захисників.

Також нещодавно за результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців. Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

"Це був подарунок на 18 років", — каже мама зниклого безвісти юнака, який на повноліття підписав контракт із ЗСУ. Вона разом з десятками інших родин та друзів полонених і зниклих військових вийшли на акцію "Два серця в полоні", що проходила в Миколаєві в березні.

Анна Бальчінос

Поділитися