19 квітня 2024 р. 13:57

В Одесі у зоні ЮНЕСКО знесли нахаббуд на памʼятнику архітектури

Фото: Олександр Авдєєв

(Фото: Олександр Авдєєв)

В центрі Одеси на вулиці Катерининській демонтували незаконну прибудову. Йдеться про прибутковий будинок Бродського, який є  пам’яткою архітектури.

Про це повідомив Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв. 

Тут власник приміщення у 237,5 квадратних метрів вирішив прибудовувати до памʼятки приміщення для кухні, як з фасаду, так і двору.

(Фото: очільник управління ДАБК Олександр Авдєєв)

Під час обстеження комісія виявила незаконне будівництво на Катерининській, 4. Будинок Бродського входить в ореол, захищений ЮНЕСКО. Однак власника це не зупинило і він вирішив збільшити площу під майбутній заклад громадського харчування за рахунок тротуару та двору.

"За результатами проведення комісійного обстеження складено відповідний акт від 5 квітня. ДАБК направив до Приморської районної адміністрації листа, де просили демонтувати самочинно влаштовані елементи", — розповів Авдєєв.

Він додав, що розпорядження вже підписано. У дворовій частині прибудову вже демонтували, а зі сторони фасаду тривають роботи з усунення незаконно встановлених конструкцій.

(Фото: очільник управління ДАБК Олександр Авдєєв)

Ми писали, що в  Одесі розширили зону історичного центру, який є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відтепер до історичного центру міста  відноситься територія у межах вулиць Приморська – Лідерсовський бульвар – Леонтовича – Пантелеймонівська – Старопортофранківська – Балківська.

Буферна зона охоплює фактично усе узбережжя Великого Фонтану до мису Великий Фонтан і до вулиці Фонтанська дорога, до Пантелеймонівької. Також до буферної зони входить фактично весь Одеський порт включно з територією колишнього судноремонтного заводу, до вулиці Приморської. Таким чином буферна зона впритул примикає до зони центру і доповнює його.

Ірина Глухова

Поділитися