17 квітня 2024 р. 20:01

Одещині загрожує відключення світла на шість годин

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Одеська, Миколаївська та Херсонська області можуть залишитися без електроенергії, якщо не буде зроблено додаткових перетинів через Дніпро. 

Про таке заявив голова правління Асоціації "Нафта та Газ України", експерт з енергетики Андрій Закревський в етері Еспресо. 

Він повідомив, що через низькі показники маневрової генерації електроенергії, Україні залишилося лише 12% від загального обсягу, що був ще місяць тому. Це призвело до відключень у 12 областях країни, де гарантовано відсутність електроенергії понад 6 годин на добу.

"Шість областей, в яких гарантовано будуть відключення електроенергії, це Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська", - зазначив експерт.

Він також наголосив на необхідності створення додаткових перетинів через Дніпро для запобігання повному відключенню електроенергії в чотирьох областях.

Закревський зазначив, що після ворожих ударів вдалося відновити два єдиних трансформаторних вузли на півдні країни, але ці вузли є під загрозою.

"Звичайно, по цих вузлах ударять. У Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли", - зауважив він.

Експерт підкреслив на необхідності швидких дій для забезпечення електроенергії в цих областях, щоб уникнути кризової ситуації у зимовий період.

Вранці, 17 квітня, російська армія вчергове атакувала Одеську область балістичними ракетами. Під ударом окупантів опинилася інфраструктура Одеського регіону.

Військові зазначили, що тактика ворога залишається незмінною. Росіяни продовжують бити точково, використовуючи балістичне озброєння. Інформації про постраждалих та пошкодження наразі немає. 

Ірина Глухова

Поділитися