16 листопада 2023 р. 11:59

У Миколаєві виявили порушення на ринку ритуальних послуг

Фото ілюстративне: Економічна правда

(Фото ілюстративне: Економічна правда)

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рішенням від 14 листопада 2023 року з метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції рекомендувало КП "Миколаївська ритуальна служба" дотримуватися вимог чинного законодавства України у сфері поховання та похоронної справи.

Про це повідомили у пресслужбі Південного міжобласного територіального відділення АМКУ.

В повідомленні йдеться про те, що відділення встановило, що КП "Миколаївська ритуальна служба" за власною ініціативою укладало із суб’єктами господарювання, які виявили бажання працювати на ринку ритуальних послуг, договори про їх надання на термін дії менший за передбачений чинним законодавством України у сфері поховання та похоронної справи.

"З огляду на те, що ритуальні служби наділені повноваженнями приймати рішення про доступ на ринок суб’єктів господарювання, які прагнуть надавати ритуальні послуги, суб’єкти господарювання, які мають бажання та можливість працювати на відповідному ринку, з метою безперешкодного доступу на цей ринок змушені долати адміністративний бар’єр та погоджуватися з вигідними для КП "Миколаївська ритуальна служба" та невигідними для них умовами, що висуваються цим КП під час укладання договору про надання ритуальних послуг (зокрема, щодо терміну його дії). Адже їх діяльність на ринку неможлива без укладання з ритуальною службою такого договору", - повідомили в пресслужбі.

За таких обставин Південне МТВ рекомендувало КП "Миколаївська ритуальна служба" при укладанні із суб’єктами господарювання договорів про надання ритуальних послуг дотримуватися вимог чинного законодавства України у сфері поховання та похоронної справи, зокрема, в частині встановлення терміну дії таких договорів. Про результати розгляду рекомендацій КП "Миколаївська ритуальна служба" має повідомити Південне МТВ АМКУ упродовж двох місяців.

Раніше повідомлялось про те, що у Миколаєві припинили порушення на ринку ритуальних послуг.

Володимир Шкаєв

Поділитися