21 грудня 2023 р. 11:22

У двох громадах на Миколаївщині не врегульована діяльність у сфері поховань

Фото ілюстративне: Економічна правда

(Фото ілюстративне: Економічна правда)

Двом громадам на Миколаївщині дали два місяці на врегулювання діяльності у сфері поховань.

Про це повідомили у пресслужбі Південного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Так, Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішеннями від 19 грудня 2023 року рекомендувала Кривоозерській та Казанківській селищним радам Миколаївської області урегулювати діяльність у сфері поховань та похоронної справи.

Йдеться про те, що під час дослідження регіональних ринків надання ритуальних послуг у Миколаївської області Відділення встановило, що на території Кривоозерської та Казанківської громад діяльність у галузі надання ритуальних послуг не врегульована в порядку, встановленому чинним законодавством України. Зокрема, відсутній механізм організації надання таких послуг.

В АМКУ нагадали, що організація діяльності в галузі поховань та похоронної справи здійснюється органами місцевого самоврядування, зокрема, шляхом створення спеціалізованих комунальних підприємств з надання ритуальних послуг – ритуальних служб або шляхом укладання договорів про надання ритуальних послуг із суб'єктами господарювання, що діють на цьому ринку.

Однак, як зазначили у пресслужбі відділення, на території Кривоозерської та Казанківської селищних територіальних громад суб’єкти господарювання, які виявили бажання провадити господарську діяльність на ринку надання ритуальних послуг, позбавлені можливості здійснювати її на конкурентних засадах унаслідок відсутності з боку селищних рад механізму організації надання зазначених послуг.

"З огляду на це, Кривоозерській та Казанківській селищним радам рекомендовано впродовж двох місяців урегулювати діяльність у галузі поховань та похоронної справи на території їх громад шляхом створення спеціалізованого комунального підприємства з надання ритуальних послуг – ритуальної служби або шляхом укладання договорів про надання ритуальних послуг із суб'єктами господарювання, що бажають діяти або вже діють на цьому ринку", - підкреслили у відомстві.

Раніше повідомлялось про те, що на торгах з капремонту об’єкту благоустрою у Миколаєві виявили ознаки змови.

Володимир Шкаєв

Поділитися