09 липня 2022 р. 12:41

Історія Південної Бессарабії: Бринза з Нових Троян

Історія Південної Бессарабії: Бринза з Нових Троян

ІзбірКом продовжує поширювати відеоісторії про культуру та унікальну самобутність одеського півдня.

На черзі п'ята Їсторія від Суспільне Одеса про стародавні секрети виготовлення овечої бринзи.

Отари овець — це частина буджацького краєвиду. Така сама, як безкрайні поля та старовинні кургани. В степах біля села Нові Трояни овець випасали від часів неоліту. І коли 200 років тому балканські колоністи прийшли сюди, вівчарство стало основою їхньої економіки.

Тут і виготовляють біле золото Бессарабії – степову овечу бринзу.

Дивіться у попередніх серіях про традиційну культуру дунайських рибалок, про головну літню страву Південної Бесарабії - манджу, про секрети приготування справжнього курбану та мамалигу з Новосельського.

Автор проєкту та ведучий: Володимир Полторак

Поділитися