02 травня 2024 р. 20:32

В Одесі на двох патрульних катерах вперше підняли прапори

Колаж Інтент

(Колаж Інтент)

З нагоди включення до складу національного флоту України на патрульних катерах "Ірпінь" та "Рені" проведено ритуал підняття Військово-морських прапорів.

Про це повідомили у пресслужбі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Урочиста церемонія відбулася під керівництвом командувача Військово-Морських Сил України, віцеадмірала Олексія Неїжпапи, та за участю делегації від Естонської Республіки.

(Фото: Військово-Морські Сили Збройних Сил України)

Катери, які мали назви "Роланд" та "Ристо", були передані Україні від ВМС Естоній майже новими та у відмінному стані. Їхні назви були присвоєні на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені, який має стратегічне значення для Естонської Республіки.

(Фото: Військово-Морські Сили Збройних Сил України)

Учасники цієї урочистості вшанували пам'ять загиблих воїнів та мирних громадян, які стали жертвами збройної агресії російської федерації, та встановили поминальні свічки.

Після церемонії гості мали можливість під час переходу морем побачити облаштування катерів та їхні ходові якості, а також оглянути наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України.

Ми писали, що у Чорному морі відбулися найбільші багатонаціональні військово-морські навчання НАТО Sea Shield 24 в територіальних вода Румунії.

Також стало відомо, що адміністрація морських портів України перейменувала катер на честь лоцмана Сергія Суріна. Чоловік загинув у листопаді 2023 року під час російської атаки на один з одеських портів.

Раніше повідомлялось, що румунське судно зазнало пошкоджень внаслідок атаки російських військ у понеділок на український порт Рені в Одеській області, розташований лише за кілька кілометрів від румунського Галаца.

Фото: Військово-Морські Сили Збройних Сил України.

Ірина Глухова

Поділитися