06 вересня 2022 р. 20:13

Партію Шарія в Україні заборонили остаточно

Партію Шарія в Україні заборонили остаточно

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної сили «Партія Шарія», і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в нашій країні.

Як повідомили у пресцентрі Служби безпеки України, таке рішення суд ухвалив сьогодні, 6 серпня.

Причинами для заборони партії стали матеріали СБУ про причетність лідера та провідних функціонерів «Партії Шарія» до:

  • дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні;
  • поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності України;
  • підриву державної безпеки;
  • пропаганди війни, насильства в умовах військової агресії рф.

У березні президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо призупинення діяльності низки політичних партій серед яких була й партія Шарія.

У червні Восьмий апеляційний суд Львова заборонив "Партію Шарія" - на той момент дев’яту партію, діяльність якої було припинено в судовому порядку.

У липні депутатська фракція політичної партії "Партія Шарія" в Одеській обласній раді припинила свою діяльність.

Станом на 5 серпня було відомо, що апеляційні скарги подали партії "Соціалісти", "Союз лівих сил", "ОПЗЖ", Партія Шарія, Соціалістична партія України. Скарги на рішення Восьмого апеляційного суду Львова (ВААС) також подали Прогресивна соціалістична партія України та партія "Щаслива Україна".

Поділитися